Waarom dōTERRA etherische olie?

De reden waarom ik de essentiële oliën van dōTERRA gebruik is vanwege het keurmerk namelijk CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade® ). Dit keurmerk geeft aan dat het om de meest pure oliën gaat. De destillatie van de planten gebeurt zeer voorzichtig en secuur. Daarnaast werkt dōTERRA alleen met biologisch geteelde planten. De boeren die met dōTERRA samenwerken bepalen heel exact het beste oogstmoment zodat de planten op hun sterkst zijn.

De oliën worden op vijf verschillende manieren getest om ervoor te zorgen dat de oliën zowel puur als krachtig zijn. De olie is puur als die alleen de vluchtige aromatische verbindingen van de plant bevat. Krachtig zijn de oliën als ze een consistente chemische samenstelling hebben. Deze testen worden uitgevoerd in onafhankelijke laboratoria met gestandaardiseerde testen.

Wil je meer informatie hierover? CPTG TEST


Wat is de kwaliteit test van dōTERRA? CPTG


Zeggen niet alle merken dat ze 100% puur zijn?

DōTERRA CPTG essentiële oliën zijn de veiligste en meest heilzame essentiële oliën ter wereld.

dōTERRA’s essentiële oliën zijn 100% puur en worden zorgvuldig gewonnen uit planten. Ze bevatten geen vul middelen of kunstmatige ingrediënten die de kwaliteit van de olie kunnen verminderen. Ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties.

Naast het belang van het voorkomen van vervuiling in de oliën is het ook van belang om het juiste niveau van de actieve werking van de bestanddelen te garanderen om tot een veilig en doeltreffend product te komen. Er zijn merken essentiële oliën die beweren een therapeutische graad te hebben. Sommige daarvan kunnen zuiver zijn; er zijn er echter maar weinig die zijn onderworpen aan strenge testen voor de chemische samenstelling.

dōTERRA’s CPTG essentiële oliën ondergaan strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij essentiële olie gegarandeerd.

Om dit te kunnen doen werkt dōTERRA nauw samen met een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide en ervaren botanici, chemici, wetenschappers en beroepsbeoefenaren uit de gezondheidszorg. DoTERRA kiest voor de beste planten die geteeld zijn in de meest ideale omgeving en zorgvuldig worden geoogst op het moment dat de planten hun hoogste waarde hebben. De plant en haar aromatische bestanddelen worden geëxtraheerd door ervaren destilleerders en ondergaan strenge testen en analyses om de zuiverheid van de essentiële oliën te garanderen. DōTERRA CPTG essentiële oliën zijn de veiligste en meest heilzame essentiële oliën ter wereld.

Essentiële oliën met een CPTG® Certified Pure Therapeutic Grade® vertegenwoordigen de meest veilige en pure en effectieve essentiële oliën die momenteel verkrijgbaar zijn. Deze oliën zijn vakkundig gedestilleerd uit planten uit de gehele wereld, om zo de meeste voordelen te verkrijgen. CPTG® verzekert u ervan dat de oliën alle gezondheids- en welzijnsvoordelen bieden die ook al in verschillende oude beschavingen geboden werden.