Dat ongewenste familiepatroon met kerst doorbreken

Ken je dat? Kerstmis komt eraan en je komt weer samen met iedereen, aan de ene kant heel leuk maar voor velen van ons soms onwijs confronterend. Omdat hier de oude triggers en oude (familie)patronen weer waker worden.

Maar hoe kun je hier vanaf komen en hoe kun je kerst, verjaardagen of andere samenkomsten gewoon een hele fijne ervaring laten worden?

Ik spreek met Thorsten Weiss. Een bekende naam in de wereld van persoonlijke en spirituele groei en 1 van zijn hoofdfocus is mensen helpen op het vlak van zelfheling.

Blue diamond in dōTERRA en AromaTouch trainer.
Hij heeft meerdere boeken geschreven, waaronder ook: Emoties in balans met essentiële oliën.
In ons gesprek legt hij het volgende uit, hoe emoties en essentiële oliën samenwerken.

Uit een onderzoek in 1989 in de New York Medical University over de invloed van essentiële oliën blijkt dat ze invloed hebben op de amygdala en het verwerken van trauma’s.

Geur kan herinneringen naar boven halen. Maar er zit wel een verschil in geur legt hij uit. Je hebt synthetische geuren en je hebt essentiële oliën. Essentiële olie bevat verschillende stoffen die samenwerken met onze amygdala en ons limbisch brein, die onze gevoelens beïnvloed. Hierdoor kun je triggers verzachten en een andere keuze maken dan wat je normaal zou doen in een bepaalde situatie.

Dit bekijk je natuurlijk niet van de één op de andere dag. Je wilt actief kijken naar wat er gebeurt in een situatie. En welk onderbewuste trigger of patroon zich hier afspeelt. Vervolgens kies je een olie. Die diffuse je, ruik je of breng je aan. Elke plant heeft zijn eigen boodschap voor jou. Hier verwijst Thorsten in zijn boek ook naar en in zijn wijsheidkaarten. Bijvoorbeeld Douglas Fir: de olie over respect hebben voor onze ouders. Op de achterkant staan vragen: welke mooie eigenschappen heb ik geleerd van mijn ouders? Hierdoor kan je door actief te werken aan hoe jij de wereld ziet jouw triggers verzachten. Je kunt dan van een plek van ongemak en irritatie naar jouw ouder, naar een plek van dankbaarheid gaan. En als jij echt die dankbaarheid voelt zal de misschien soms ongepaste opmerking een stuk minder hard aankomen.

Een aantal mooie oliën voor kerst zijn dus Douglas Fir maar ook de volgende:

Lavendel
De olie van jouw wijsheid en in jouw kracht kunnen staan. En deze ook kunnen uitspreken. Hoe meer jij in je kracht kan staan, hoe minder je je grenzen hoeft aan te geven of valse overtuigingen in de familie aan jou zullen kleven.

Spanish Sage:
De olie die transformatie kan brengen rondom leugens die we ooit zijn gaan geloven over onszelf. Zodat de ongepaste opmerking niet meer blijft plakken omdat je weet wat wel en geen waarheid is.

‘Waarom zou je bezig zijn met jezelf beschermen als je ook sterker kunt worden in jouw eigen kracht, waardoor je veiligheid creëert voor jezelf’

De podcast zit vol met nog veel meer prachtige waarheden.

Wil je hem luisteren?
Luister dan de aflevering #7
Dat ongewenste familiepatroon doorbreken met Thorsten Weiss op de Gelukkig leven met Loussanna Podcast.

Hoe kan ik je helpen?

Loop je ergens tegenaan? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen? Laat hieronder je gegevens 

achter en we nemen contact met je op. 

Page Created with OptimizePress