Hoe ons lichaam zich uit in klachten als het niet gehoord wordt en wat wij kunnen doen om te luisteren naar wat het lichaam ons wilt vertellen

In deze aflevering mag ik praten met Mariëlle Doornberg.

Zij is een holistische leefstijlcoach, werkt met human design en is aromatherapeut.

We gaan het hebben over hoe ons lichaam samenwerkt met onze emotie en onze geest.

Mariëlle kijkt altijd verder dan de klacht en een snelle oplossing.
Ze kijkt eigenlijk naar wat de betekenis van de klacht is: het trauma of onverwerkte stukje waardoor die fysieke klacht zich uit.

Bij Mariëlle werd een aantal jaar terug met fibromyalgie gediagnostiseerd. Dit was in een periode dat ze net door een scheiding ging en verhuisde naar een ander dorp waar ze helemaal niemand kende. Maar ze liet het er niet bij zitten. Ze droeg al langer de overtuiging bij zich dat je een lichamelijke klacht kan hebben of een defect. Dan heb je een klacht en zit er vaak een trauma achter, er is een reden dat het lichaam dit uit. Bij een defect is er echt iets kapot en heb je hier een arts voor nodig. 


Ze kwam terecht bij een boedistisch revalidatietraject. Hier heeft ze een 5 maanden traject gehad waardoor zij heel anders is gaan kijken naar het leven. Wat ze daar leerde neemt ze nu nog steeds mee in haar werk.

Ze werd zich bewuster van hoe het leven in elkaar zit. Het rennen, niet andere pleasen.
Je voeding serieus onder de loop nemen.
Je rust kunnen nemen en kunnen luisteren naar je lichaam zodat jij kunt horen wat het wilt vertellen.

Na 2 jaar nieuwe snelwegen in haar hoofd aangelegd te hebben is ze op een punt gekomen dat ze pijnvrij is. En staat ze weer volop in het leven, alleen leeft ze nu een stuk relaxter en in verbinding met de natuur. 


Benieuwd naar haar verhaal? Luister dan de aflevering.

Hoe kan ik je helpen?

Loop je ergens tegenaan? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen? Laat hieronder je gegevens 

achter en we nemen contact met je op. 

Page Created with OptimizePress