Essentiële oliën


Ik durf van mezelf te zeggen dat ik best wel eigenwijs ben ;). Dus toen mijn man in 2013 jaar geleden met Essentiële Oliën aan kwam zetten was ik vrij sceptisch. Ik geloofde er niet echt in. 

Ik had alleen niet veel keuze. 

Mijn man en ik hebben namelijk de afspraak dat als één van ons iets aan zijn/haar gezondheid wil doen, we daar altijd budget voor vrij maken. Dus tja, hij won….

Sindsdien hebben Essentiële Oliën stapje voor stapje mijn hart veroverd. En vandaag de dag kan ik het niet meer wegdenken uit mijn leven. 

Alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan wil ik graag met jou delen! 

Wellicht heb je nog nooit van Essentiële Oliën gehoord? Of wel, en wil je er meer over weten! Onderstaand vind je een uitleg over wat Essentiële Oliën zijn en hoe ze in ons lijf & emotioneel werken.

Wat zijn essentiële oliën?

Veel planten bevatten stoffen die wij met het blote oog niet zien. Deze stoffen zijn veelal hoog geconcentreerd en daardoor heel krachtig. 

Ze worden ook wel Essentiële Oliën genoemd.

Essentiële Oliën geven de plant zijn/haar geur, beschermd hem/haar tegen bacteriën, virussen, insecten en allerlei andere invloeden van buitenaf. Ze beschermen de plant eigenlijk tegen alles wat maar een bedreiging kan vormen voor zijn of haar gezondheid.

Zodra we de plant destilleren komen de Essentiële Oliën van de plant vrij. 

Al eeuwenlang worden deze Essentiële Oliën ingezet om de gezondheid en welzijn van mensen te ondersteunen. Ze hebben verschillende voordelen en ieder persoon ervaart de kracht ervan op zijn/haar manier.

Essentiële Oliën in mijn leven

Bij ons zijn Essentiële Oliën de ‘standaard’ niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken, hebben ze me rijke selfcare rituelen gegeven, ondersteunen ze ons in moeilijke tijden en geven ze me kracht. 

Het is een fijne gedachte te weten dat ik altijd een 100% veilig en natuurlijk middel in huis heb om me te ondersteunen waar nodig. Soms vergeet ik dat even, omdat het voor mij zo normaal is. Maar ik ben de natuur nog elke dag dankbaar voor dit mooie cadeau. En dit cadeau wil ik graag met jou delen. 

Probeer het en oordeel zelf!


Hoe werken essentiële oliën in ons lijf?

Een Essentiële Olie is 50-70 x sterker dan een kruid. Om je een idee te geven: 1 druppel Essentiële Olie bestaat uit 40 miljoen triljoen moleculen. Al deze 40 miljoen triljoen moleculen communiceren met de cellen in je lijf. EN kunnen zelfs meerdere keren alle cellen in je lijf bereiken.

Ze zijn super krachtig en daarom een hele krachtige tool voor in ons dagelijks leven!

Hoe werken essentiële oliën emotioneel?

Onze gezondheid bestaat onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Essentiële Oliën kunnen je op al deze vlakken ondersteunen. Voordat ik kan uitleggen hoe Essentiële Oliën je emotionele gezondheid kunnen ondersteunen, starten we met een stukje theorie.

Zodra er iets gebeurd, er herinneringen of gedachtes naar boven komen geeft ons brein hormonen en moleculen af in ons lichaam die een emotie veroorzaken. B.v. de gedachte aan ‘liefde’ kan een emotie van ‘verdriet’ oproepen vanwege een recente break-up. Ons lijf reageert hier vervolgens op door b.v. een actie in te zetten huilen. Vervolgens volgt er een gezichtsuitdrukking en als laatste komen er gevoelens naar boven. 

Zodra we de aroma van een Essentiële Olie ruiken of we olie aanbrengen op ons lichaam communiceren deze moleculen met ons brein. Ze oefenen direct invloed uit op het limbisch systeem, wat ons centrum is voor emotie verwerking. 

Op deze manier kunnen Essentiële Oliën ons lichaam ondersteunen in een gevoel van emotionele balans.

Page Created with OptimizePress