Waarom kwaliteit belangrijk is

Kwaliteit en puurheid is een essentieel onderdeel als je essentieel olien wilt gaan gebruiken voor jou welzijn. Want of je een olie nu op smeert, in neemt of alleen diffuser, het komt in je lichaam systeem.  Daarom wil je een 100% pure olie gebruiken waneer je hier mee aan de slag gaat.

Alleen een pure essentieel olie hebben is zo normaal nog niet. Op de flesjes in de winkel zul je allerlei kreten zien staan zo als 100% puur of biologies. Alleen er is geen standaard keurmerk waaraan een olie hoeft te voldoen. Er kan dus 3% essentieel olie in jou flesje zitten en voor de rest een natuurlijk draag middel en het staat in de schappen als biologische of natuurlijk. Dit geld natuurlijk niet voor alle merken allen geeft je dit wel een idee hoe een pure essentieel olie  in huis hebben niet zo van zelf sprekend is.


Daarnaast is er nog een uitdaging en dit heeft te maken met waar olien vandaan komen en hoe ze in de winkels schappen belanden.
De lokalen boer kweekt zijn plantjes, en destileerd deze planten vervolgens om de essentieel olie van de plant te winnen. Dan komt er een tussenhandelaar die het zo goedkoop mogelijk probeert in te kopen van de boer. Hier ontstaat er uitdagingen: Het eerste probleem is dat de boeren zo goedkoop mogelijk hun producten moet maken om maar wat winst te blijven maken, van wegen de concurentie. Dit kan een enorme invloed hebben op de kwaliteit van de essentieel olie.

Ten tweede de tussenhandelaar heeft hier natuurlijk een hele gemakkelijke winst te behanden. Want als hij of op een goedkope manier van een liter essentieel olie twee liter kan maken is dat natuurlijk snel gewonnen. Dit gebeurd meestal door syntetiesche verdunningen, door de essentieel olie te verdunnen met een draag middel of door een kostbaren olie te mengen goedkopere olie door dat die gemakkelijker te verkrijgen zijn. Dit gebeurd helaas een hele boel. Vervolgens verkoopt die tussen handelaar de olie aan nog een tussen handelaar die het vaak verkoopt aan het bedrijf. Dit bedrijf gelooft dan een pure essentieel olie te kopen terwijl er in het proces al een hele boel kans is geweest dat er mee gerommeld is.

Als we deze twee punten mee nemen in je achter hooft en hoe essentieel olien werken in je lichaam, brengt het je bij de vraag waar kan ik dan mee werken?
Ik werk zelf met de olien van doTERRA. Waarom omdat zij direct met de lockalen boeren boeren samenwerken. En een hele serie testen over de olien heen laten gaan om zeker te zijn dat er geen synthetische middelen, draag olien, zware metalen of een goedkopere essentieel olie aan zijn toegevoegd. Deze test resulatetn zijn gewoon te bekijken op 
sourscetoyou.com.

Heel kort samen gevat mijn adviezen gaan alleen over de olien van doTERRA. Omdat ik geen een ander merk ken dat zo toegewijd is en zo veel zekerheid kan geven dat de essentieel olie die jij in huis haalt puur is.

Hoe kan ik helpen?

Loop je ergens tegenaan? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen? Laat hieronder je gegevens 

achter en we nemen contact met je op. 

Page Created with OptimizePress