De tien meest gebruikte
       oliën van dōTERRA

Ja! Jij maakt je eerste start in de wereld van essentiële oliën. Dit kan een beetje overweldigend zijn, er zijn zoveel verschillende planten waar oliën van zijn binnen dōTERRA en zoveel manieren om ze in te zetten. Daarom heb ik hier voor jou een duidelijke uitleg over de basis. Dit is wat je vooraf wilt weten over essentiële oliën, om in staat te zijn om ze dagelijks thuis in te zetten. 

3 manieren hoe je essentiële oliën kan gebruiken:

Op de huid: Bij klachten breng je een essentiële olie plaatselijk aan waar je de klacht ervaart. Bij algemene uitdagingen kun je een olie onder de voeten, op de polsen of in de nek aanbrengen, hier wordt het snel opgenomen door de huid. Voor kinderen wil je essentiële olie altijd verdunnen zodat dit een zachtere ervaring is voor de huid en voor hun lichaam. Sommige oliën zoals Thyme, Oregano, Vlove, Cinnamon en Cassia wil je altijd verdunnen voor gebruik, ook bij volwassenen! 

Intern: Veel olien kun je intern inzetten. Dit staat vermeld op het flesje of wordt in de brochures van dōTERRA aangegeven door een rondje met de I (van intern) erbij. Als je dit tekentje bij een flesje ziet staan weet je dat deze olie intern inzetbaar is. Denk hier bij aan directe inname of innemen met een capsule. Om zowel het darmsysteem, immuunsysteem en celgezondheid te ondersteunen.

Aromatisch: Essentiële oliën inzetten voor hun aromatische werking is een geweldige tool om de luchtwegen te ondersteunen en om direct te werken op onze emotionele gemoedstoestand. Denk hierbij aan een diffuser, hier voeg je een aantal druppels toe aan water in de diffuser en verspreid de diffuser een heerlijke geur door het huis. Daarnaast kun je ook een druppel in je handen doen. Een kommetje maken van je handen en die voor je neus houden en vervolgens diep inademen om de aromatische kracht van oliën in te zetten.

Verdunnen: om essentiële oliën te verdunnen gebruiken we altijd een draagolie. dōTERRA heeft hier voor een hele mooie gefractioneerde kokosolie. We verdunnen een olie om het opnameproces via de huid te vertragen. Hierdoor is het minder intens voor de huid en een fijnere ervaring, zeker voor kindeen. 

Hoe doe je dit? Neem een paar druppels draagolie en voeg hier een druppel essentiële olie aan toe. De richtlijnen die ik zelf graag aanhoud voor kinderen is:

3 maand = 1 druppel essentiële olie met 20 druppels FCO      2 jaar = 1 druppel essentiële olie met 5 druppels FCO

1 jaar = 1 druppel essentiële olie met 10 druppels FCO            3+ jaar = experimenteer vanaf deze leeftijd met de verhoudingen


Tien basis olien

Peppermint

Verkoelend en verfrissend.

Deze olie kan ondersteunen bij een gezonde ademhaling en een goede spijsvertering, sugarcravings en verzacht bij hoofdpijn. Stimuleert focus en concentratie en staat ook bekend om zijn temperatuurverlagende werking.

Tip: Smeer een druppel in je nek voor extra focus, alertheid en concentratie.

Lavender

De olie die ontspant en verzacht.

Stimuleert een sneller herstel. Breng hem aan op schaafwondjes, brandwondjes of allergische reacties voor een beter herstel.

En in tijden van stress is dit jou go-to olie om je lichaam weer te helpen ontspannen.

Tip: Maak een heerlijk avondritueel door ‘s avonds de voeten van je kindjes en jezelf er mee in te smeren voor een optimale nachtrust.

On Guard

De olie voor de weerstand. 

Gebruik dagelijks om een goede weerstand te ondersteunen. Heb je het gevoel dat je weerstand het zwaar heeft, zet hem dan meerdere keren per dag in. Heerlijk in de diffuser en ook voor in de thee, met een lepeltje honing als hoestdrankje.

Tip: Neem bij keelpijn een glas warm water, een lepeltje honing, 2 druppels Lemon en 1 druppel On Guard en drink dit als thee.

Lemon

De schoonmaakolie.

Wanneer je te maken hebt met vlekken in huis, op je kleren of gewoon spullen extra schoon wilt maken is dit je olie. 

Misschien nog wel belangrijker dan dat is hoe je deze olie voor je lichaam kan gebruiken. Hij ondersteunt de lever, brengt de stoelgang op gang en reinigt ons lichaam van afval- en giftstoffen.

Diffus hem daarnaast in huis voor een vreugdevollen sfeer.

Tip: Start je dag met een warm glas water en 1 druppel Lemon.

ZenGest

Steun en toeverlaat voor de darmen, dit is je grote vriend van je spijsvertering.

Verzacht bij darmklachten en verminderd een opgeblazen gevoel in de darmen.

Tip: Doe na een zware maaltijd 2 druppels in een bodempje water in een glas en drink op om de spijsvertering te ondersteunen.

Melaleuca

Eerste hulp voor huidirritaties.

Heeft reinigende, ontstekingsverminderende en schimmelwerende eigenschappen.

Inzetbaar als eerste hulp bij wondjes, op ontstekingen van de huid, mondirritaties, schimmels en werkt ook slijmoplossend voor de luchtwegen. 

Tip: Neem een beetje water in en 1 druppel Melaleuce in je mond en spoel even goed na het tandenpoetsen.

Oregano

Immumbooster.

Deze olie zet ik in als we uitdagingen met het immumsysteem hebben. Uit onderzoeken blijkt dat hij beschermend tegen virussen en bacteriën. Voeg een druppel toe aan een plantaardige capsule en neem deze in wanneer je de darmen wilt reinigen van parasieten en onbalans. Dit is een olie die kan zorgen voor huidirritaties als we hem puur gebruiken. Deze wil je altijd verdunnen voor gebruik.

Tip: Combineer in de diffuser met On Guard wanneer je de weerstand wilt ondersteunen

Deep Blue

Eerste hulp bij sporten. 

Aanbrengen voor en na het sporten voor een sneller herstel na het sporten.

Verzacht bij spier- en gewrichtspijnen. En is goed inzetbaar als je kinderen te maken hebben met spierpijn.

Tip: Verdun met een draagolie en masser de spieren na het sporten.

Air

De olie voor de luchtwegen.

Hij support een gezonde werking van de luchtwegen.

Heeft een slijmoplossende werking. Stimuleert een goede opname van zuurstof. En verzacht het ademhalingsstelsel bij overprikkeling. 

Tip: Doe 3 druppels in de diffuser als je verkouden bent.

Frankincense

Een olie om elke dag in te zetten.

Staat bekend om zijn helende werking op celniveau. Heeft een ontspannende en rustgevende werking. Stimuleer huidherstel.

Bij inname ondersteunt het een gezond immuunsysteem, gezonde zenuwfuncties en darmfuncties. Start de dag met 1 druppel onder je tong.

Tip: Voeg een druppel toe aan je dagcrème om je huid optimaal te ondersteunen.


Wil jij:


* Deze 10 pure olien in jou huis hebben met een genezende en helende werking?

* Jouw lichaam ondersteunen met een gezonde & natuurlijke lifestyle?

*Jouw reis naar verbetering op fysiek, emotionele en mentale vlak starten?


LET’S CHAT!

Loop je ergens tegenaan? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen? Laat hieronder je gegevens 

achter en we nemen contact met je op. 

Page Created with OptimizePress