Het geschenk van kerstmis

Dit is een speciale kerstaflevering waarin ik in gesprek ga met met Jolanda Bijl.

Zij is o.a. schrijfster van het boek Geschenken uit de tuin van God. 

We delen allebij het Christelijke geloof en haar boek leerde mij om anders naar essentiële oliën en de bijbel te kijken. Ik vind het onwijs interessant om met haar te kunnen spreken.

Hoe ze in aanraking kwam met essentiële oliën en dit linkte aan de kennis en symboliek die hierover al te vinden was in de Bijbel
Ze verteld mij dat ze dit boek is gaan schrijven omdat ze zelf zo nieuw was met essentiële oliën, maar zag hoe krachtig ze waren, dat ze wilde uitvinden of essentiële oliën vooral bij een hele alternatieve wereld hoorden of dat ze zeer zeker ook van God waren. 
Hiervoor ging ze door de bijbel, waar ze al snel meerdere voorbeelden vond waarin er verwezen werd naar geuren en naar essentiële olie. Waar soms zelf mensen geïnspireerd werden om een reukoffer te brengen of oliën toe te passen. 
Alles in de bijbel bevat een symboliek en soms zelfs een dubbele symboliek. 
Zoals bijvoorbeeld in Numeri een interessante gebeurtenis beschreven werd. Aaron en een epidemie die was uitgebroken onder het volk van God. Hij moest hier met een reukwerk tussen de getroffen mensen door lopen. Wat er precies in dit reukoffer zat staat niet beschreven maar volgens de Tora bevatte het ingrediënten waaronder wierook, mirre, kaneel en kassie. Deze geuren hebben allemaal een antiseptische (ontstekingsvoorkomende) werking. Aaron moest biddend tussen de mensen doorgaan, zo had dit niet alleen een geestelijke betekenis maar droegen de ingrediënten ook bij aan de genezing van de plaag.

Als we kijken naar de geboorte van Christus zien we dat hij van de 3 wijzen goud, wierook en mirre kreeg
Deze kennen wij ook in oliën en elk was een teken van Zijn leven. 

Goud stond voor zijn koningschap, dit gaf je een koning cadeau. 
Frankincense (wierook) is één van de meest helende olien. Christus was hier om te helen. Maar kijk je naar zijn emotionele werking dan zie je dat hij ons verder helpt openen voor het Godelijke. Christus leerde ons hoe we meer met God kunnen zijn.
En wanneer je mirre olie oogst zie je dat het hars uit de boom lijkt op bloeddruppels. Dit verwijst naar het lijden van Christus in Getzemane, waar uit zijn poriën bloed kwamen. 

Maar dit is niet de enige plek waar deze geuren terugkomen
Je vind ook in de bijbel een uitleg over de geur die Christus bij zich droeg: kassie, sandelhout en frankincense.
Elke geur weer zijn bijdrage gevend en tekende voor het leven dat hij leefde:

'al uw klederen zijn mirre en aloe en kassie..'' Psalm 45:9

Kassie (Cassia): De cassia plant is geneigd om naar beneden te hangen en in het Hebreeuwse woord is het afgeleid van een woord dat neerbuigen betekend. Dit stond echt voor de neerderigheid waarin Christus hier op aarde was. 
Aloe (Sandelwood): Met aloe denken we al snel aan de aloë vera plant, maar als je aloe in de Bijbel leest gaat het alleen in het nieuwe testament over deze plant. In het oude testament verwijst aloe naar sandelhout. Sandelhout is een olie die helpt dat we lekkerder slapoen en tot rust komen. En wordt vaak in de spirituele wereld gebruikt tijdens gebed en meditatie. Hij helpt ook om ons ego los te laten en in de aanwezigheid van God te komen. Zoals Christus de rust in zich had. Op een andere manier zoals de wereld die niet kan geven
En Mirre heb ik hierboven al uitgelegd, ook deze geur is rustgevend en kalmerend. 

Je kunt deze oliën ook met elkaar mixen en gebruiken als parfum
We raden je aan dit in een rollertje te doen: 4 druppels Cassia en dan met Myrrh en Sandalwood aanvullen en wat draagolie naar inzicht. 

Wanneer je in de drukke dagen van kerst even stil wilt staan bij kerstmis pak dan je Frankincense, Sandalwood, Myrrh of jouw mooie mix en zog dat je tijd hebt om even stil te staan en met God te zijn om te voelen waar kerstmis echt om draait. 


Wil je meer weten?
Dit is maar een kleine samenvatting van het prachtige gesprek dat ik met Jolande mocht hebben...
Dus luister vooral de aflevering:#10 Het geschenk van kerstmis met Jolande van Bijl op De gelukkig leven podcast met Loussanna

Hoe kan ik je helpen?

Loop je ergens tegenaan? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen? Laat hieronder je gegevens 

achter en we nemen contact met je op. 

Page Created with OptimizePress