In jouw feminine vrouwenkracht staan in een masculine omgeving

In een wereld die steeds harder rent, kan het makkelijk zijn hier volledig in mee te gaan. Gefocust op doelen en actie vanuit een mannelijke energie. Maar hoe kun jij als vrouw heel krachtig zijn in jouw vrouwelijkheid? Waardoor je dicht bij jezelf kunt blijven.

In deze aflevering van de gelukkig leven podcast spreek ik met Hilly Bult-Loerts van Hilly Gaia-Coaching. Zij is een NLPcoach en yogalerares en zij werkt veel met vrouwencirkels en het sjamanisme. Zij begeleid en coacht vrouwen om sterker in hun kracht te gaan staan.

Hilly heeft best een intense jeugd gehad, waarin ze zich vaak kwetsbaar heeft gevoeld. Het verlangen om in haar kracht te staan en andere vrouwen hierin te begeleiden is dan ook wel vanuit hier gegroeid. Zodat vrouwen hierdoor ook kunnen voorkomen om in ongewenste situaties te komen.

Hoe zou jij vrouwenkracht beschrijven?
Hilly: Ja, ik zie dat als een krachtige kwetsbaarheid, waarin jij jouw emoties mag tonen zonder hierin weg te vloeien. Zodat je met jouw sterke intuïtie kunt werken.

Hoe meer vrouwen in deze kracht durven te staan, hoe meer je een balans gaat zien in de maatschappij. Hoe meer wij in verbinding blijven staan met ons zelf, hoe sterker wij de verbinding met andere kunnen aangaan. Dit doe je door niet alleen in je hoofd te leven maar juist ook heel sterk van uit je lichaam te leven en te voelen hoe dit allemaal in verbinding is. Zodat jij kunt luisteren naar de signalen die jij vanuit jou lichaam en intuïtie kunt ontvangen. Hoe dichter jij hierbij kunt blijven hoe sneller jij ook zult herstellen na periodes van stress.

Hoe kun jij als vrouw in een vrij mannelijke energie gedreven maatschappij, dichtbij jezelf blijven?
Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Maar ook hier komt het neer op in contact blijven met jezelf en vanuit dat verlangen te spreken. Kun jij genoeg van jezelf houden zodat jij in verbinding met jezelf blijft?
Daarnaast wil je jouw emoties reguleren zodat ze niet de overhand nemen en je je kwetsbaar- breekbaar voelt, maar juist door hiermee te kunnen werken en dit goed te kunnen reguleren, blijf je kwetsbaar-krachtig.

Hoe reguleer je de emoties:
Leef je veel van uit je hoofd dan kan je eerst contact maken met je lichaam. Oefeningen hiervoor zijn door te starten met je lichaam aan te raken. Door bijvoorbeeld op je benen te kloppen of je voeten te masseren. Doordat je jouw lichaam aanraakt ga je ook weer meer bewustwording maken.
Vanuit daar wil je een check-in creëren. En dan bij jezelf even de vraag stellen aan jezelf: Hoe is het met mij? Wat heb ik nodig?
Zo kun je voelen hoe het met jou gaat. En de focus van de anderen weer terug brengen bij jouzelf.

Mooie oliemix voor vrouwen is de Superwoman blend:
12 druppels Clary Sage
10 druppels Lavender
5 druppels Geranium
5 druppels Cedarwood
4 druppels Ylang Ylang

We bespreken nog veel meer moois in deze aflevering.
Ben je benieuwd? Luister hem dan vooral!

Daarnaast heeft Hilly net een gedichtenbundel uitgebracht namelijk 'Dicht bij mij’. Dit was een lang gekoesterde droom van haar. En deze bundel kan jou helpen dichter bij jouzelf te komen. Bestellen kan via: www.hillygaia-coaching.nl/gedichtenbundel-dicht-bij-mij

Luister nu de aflevering op De gelukkig leven podcast
Aflevering #5 In jouw feminine vrouwenkracht staan in een masculine omgeving met Hilly Bult-Loerts

Hoe kan ik je helpen?

Loop je ergens tegenaan? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen? Laat hieronder je gegevens 

achter en we nemen contact met je op. 

Page Created with OptimizePress