Vertrouwen op jouw moederinstinct

Na een hele mooie podcast opgenomen te hebben met Esther Oldenburg, meseologe.


Met de auto rijd ik een zandpad op. In een prachtige buurt in Noord-Holland. Met hoge oranje kleurende bomen en daar wacht Esther me al op bij het hek. Ik heb onwijs veel zin in dit gesprek, aan de telefoon kletsten we al zo een uur weg. En nu gaan we een prachtig thema behandelen.


Esther heeft een achtergrond in de jeugd- en kinderverpleegkunde, en is na jaren in dit vak bezig geweest te zijn kineolosogie gaan doen. Wat best een grote stap was omdat het 13jaar geleden nog een groot taboe was. Maar zij had succes met haar gezondheid en zag ook wat het deed voor haar dochter.  Als moeder van 4 wil je altijd de beste keuze voor jouw kinderen maken verteld ze. En zoek je verder als je merkt dat je niet de hulp krijgt die eigenlijk nodig is voor hun welzijn.

Kiezen voor een 'alternatieve' route kan best intens zijn. We hebben als ouder zoveel mensen om ons heen met goedbedoelde adviezen of meningen over de beslissingen die wij maken voor onze kinderen. Dat dicht bij jezelf blijven best intens kan zijn. 
'Maar je moederinstinct heeft altijd gelijk', verteld Esther.
Als ouder, en zeker als moeder, voel jij echt wel aan wanneer je kindje hulp nodig heeft en je op het juiste adres bent of niet. Dit instinct volgen doen we soms niet als we ons teveel door ons hoofd laten leiden of wat andere ervan vinden. Maar wanneer je dit gaat volgen en steeds vaker ervaart dat het jou de juiste richting opwijst ga je er vanzelf meer op durven vertrouwen. 
Zo kwam ze ook bij de essentiële oliën terecht. In haar gezin worden ze volop gebruikt. En ze zijn ook nu in de parktijkruimte van Esther beland. De kinderen voelen ook hierin wat ze nodig hebben.


Esthers lievelingsoliën op het moment zijn Air en Northern Escape.
Met een gezin van 4, 1 puber, 2 jongens in groep 8 en een puber hond is het soms fijn om even een moment te creëren waarin je adem kunt halen, verteld ze mij. Dat is wat ze met de Air creëert. 


Wil je meer? Luister de podcats: vertrouwen op jou moederinstinct.

Hoe kan ik je helpen?

Loop je ergens tegenaan? En je denkt dat ik je hierbij kan helpen? Laat hieronder je gegevens 

achter en we nemen contact met je op. 

Page Created with OptimizePress